Lampor

Sveriges första scootermuseum startades våren 2013 av scooterentusiasten Svante Jönsson från Jerneklev.

I en gammal fårlada har han tillsammans sina kompisar Dawid Nyberg och Joakim Smedberg iordningställt en imponerande samling av scootrar i alla former.

Grunden till museet  började Svante lägga redan vid tretton års ålder då han förvärvade sin första scooter, och sen har det rullat på. Svante är en välkänd profil bland scooteristerna i Sverige och det är väl känt att han hyser en förkärlek till de tyska scootrarna.

Här kan en i nuläget beskåda ca 60 mer eller mindre unika scootrar, såsom en Maico-mobil i ett unikt originalskick. Eller en Rex Rolletta, den enda i sitt slag, men här finns även en rad olika scooters från scooterlandet nummer ett, Italien där vi har märken som Vespa och Lambretta som huvudnummer.

Här finns även märken som NSU, Zündapp, Dürkopp och Goggo alla dessa från Tyskland. Tjeckiska, Polska, Schweiziska, Ryska och Svenska modeller finns också representerade.

Samlingarna utökas ständigt och museet utvecklas hela tiden både genom nyförvärv och genom att snälla scooterister i vårt avlånga land lånar ut sina ögonstenar en längre eller kortare period. Detta gör att en kan besöka oss många gånger och ändå finna överraskningar.

Vi har också ett stöd i vår lokala scooterclub “Sky scooters”, där är vi ett tjugotal medlemmar i nuläget och genomför ett antal aktiviteter varje år. Vi har vår årliga scooterpremiär 1:a Maj då vi ger oss ut i flock för första gången för året.

Här kan en som scooterintresserad hänga på, det är bara att ta kontakt med någon av oss.

Känner du på dig att du har något i ditt garage som kan vara intressant att visa upp för övriga världen så hör gärna av dig till oss!